fredag 25 oktober 2013

Ciasto marchewkowe



...po prostu pyszne...





ciasto:
- 6 marchewek
- 4 jajka
- 200 g cukru
- 300 g mąki
- 200 g masła
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 2 łyżeczki cynamonu

krem:
- 150 g serka philadelphia
- 100 g miękkiego masła
- 6 łyżek cukru pudru

płatki migdałowe do posypania


Rozpuścić masło, zetrzeć marchew.
Ubić jajka z cukrem na białą masę, dodać marchew, mąkę i rozpuszczone masło. Zmieszać proszek do pieczenia, cukier waniliowy i cynamon. Dodać do ciasta. Dużą formę  (ok 30 na 24 cm) wysmarować masłem, przełożyć do niej ciasto. Piec w rozgrzanym do 175 stopni piekarniku przez ok 20 minut.
Zmiksować serek, masło i cukier puder na gładką masę, posmarować nią przestudzone ciasto. Posypać płatkami migdałowymi
Smacznego!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar