Wiem, wiem wyglada mało atrakcyjnie,
na dodatek fotograf ze mnie marny, ale ciasto smakuje całkiem dobrze.
Składniki na spód:
- 100 g cukru
- 200 g miękkiego masła
- 300 g mąki
Składniki na krem:
- puszka brzoskwiń (ok 400 g)
- 2.5 dl creme fraiche (można użyć kwaśnej śmietany)
- jajko
- 30 g cukru
- łyżeczka cukru waniliowego
Składniki na spód zagnieść na jednolitą masę, przełożyć do formy i rozgnieść, nie zaponinając o bokach.
Brzoskwinie pokroić, hmm jak widać na zdjęciu, pokrojone w kostkę wyglądają mało apetycznie...
Zmieszać śmietanę, jajko, cukier i cukier waniliowy, dokladne wymieszać.
Przełożyć krem do formy, a następnie ułożyć brzoskwinie według uznania ;)
Piec w rozgrzanym do 175 stopni piekarniku przez około 40 minut.
Smacznego!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar