Już kiedyś takie ciasto pojawiło się na blogu, tym razem wersja podstawowa, którą można dowolnie modyfikować.
Składniki:
- 2 jajka
- 100 g mąki
- 200 g cukru
- 100 g masła
- 4 łyżki kakao
- łyżeczka cukru waniliowego
oraz
- masło i bułka tarta do formy
- bita śmietana i owoce
Masło rozpuścić. Zmieszać jajka z cukrem, lekko ubić. Dodać cukier waniliowy, kakao, mąkę oraz rozpuszczone masło, całość wymieszać.
Posmarować tortownicę małem, wysypać tartą bułką. Przełożyć ciasto do tortownicy, piec w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok 15 minut. Uwaga, ciasto powinno być niedopieczone w środku! Podawać z bitą śmietaną oraz owocami.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar