lördag 21 november 2015

Łosoś i kurki

czyli pomysł na jesienny obiad.
Bardzo szybkie danie, którego przygotowanie nie zajmuje więcej niż 20 minut.

Na około 4 porcje potrzeba:

- 1/2 kg filetów z łososia
- 300 g kurek
- 1 szklana śmietany typu creme fraiche
- 1/2 kostki bulionu warzywnego
- świeża natka
- makaron, najlepiej świeży 

sól i pieprz do smaku, oraz masło do smażenia.

Oczyszczone i pokrojone kurki usmażyć na maśle, dodać śmietanę i  bulion, dusić przez chwilę. Dodać pokrojonego łososia, bardzo delikatnie przemieszać. Przykryć pokrywką i przykręcić ogień. Zostawić na około 3 minuty, a następnie zdjąć z ognia i odstawić na kilka minut. W tak zwanym miedzy czasie ugotować makaron. Przed podaniem posypać natką.

Smacznego! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar