Na przekór zimie, ciasto, które kojarzy się z latem i wakacjami.
Kruche ciasto z ananasem i wiórkami kokosowymi, przepis prawie taki sam jak ten ,
tylko zamiast brzoskwiń dodałam ananasa i wiórki kokosowe.
- 100 g cukru
- 200 g miękkiego masła
- 300 g mąki
Składniki na krem:
- puszka ananasa (ok 400 g)
- 2.5 dl creme fraiche
- jajko
- 30 g cukru
- łyżeczka cukru waniliowego
- pół szklanki wiórków kokosowych
Składniki na spód zagnieść na jednolitą masę, przełożyć do formy i rozgnieść, nie zaponinając o bokach.
Ananasa pokroić na małe kawałki.
Zmieszać creme fraiche, jajko, cukier, cukier waniliowy i wiórki kokosowe, dokladne wymieszać. Dodać ananasa. Przełożyć masę kremową do formy.
Piec w rozgrzanym do 175 stopni piekarniku przez około 40 minut.
Smacznego!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar