lördag 23 januari 2016

Ananasowo

Na przekór zimie, ciasto, które kojarzy się z latem i wakacjami. 

Kruche ciasto z ananasem i wiórkami kokosowymi, przepis prawie taki sam jak ten ,
tylko zamiast brzoskwiń dodałam ananasa i wiórki kokosowe.




Składniki na spód:

- 100 g cukru
- 200 g miękkiego masła
- 300 g mąki

Składniki na krem:

- puszka ananasa (ok 400 g)
- 2.5 dl creme fraiche
- jajko
-  30 g cukru
- łyżeczka cukru waniliowego
- pół szklanki wiórków kokosowych


Składniki na spód zagnieść na jednolitą masę,  przełożyć do formy i rozgnieść, nie zaponinając o bokach.

Ananasa pokroić na małe kawałki.
Zmieszać creme fraiche, jajko, cukier, cukier waniliowy i wiórki kokosowe, dokladne wymieszać. Dodać ananasa. Przełożyć masę kremową do formy.

Piec w rozgrzanym do 175 stopni piekarniku przez około 40 minut.

Smacznego!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar