onsdag 26 april 2017

Z orzechami



pyszne, pyszne, pyszne....







Przepis na mniejszą formę, około 25 x 25 cm


na spód:

- 200 g miękkigo masła
- 150 g cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 200 g mąki


na warstwę orzechową :

- 2 szklanki posiekanych orzechów (włoskich, laskowych, pekanów oraz słonych orzeszków        ziemnych)
- 50 g miękkiego masła
- łyżek brązowego cukru
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka cynamonu
- 2 jajka



Spód: masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na gładką masę, dodać mąkę, całość wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy.

Warstwa orzechowa:  masło rozetrzeć z jajkami, dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać i równomiernie  rozsmarować na przygotowanym wcześniej spodzie.

Piec w rozgrzanym do 175 stopni piekarniku, przez około 30 minut.


Smacznego!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar