tisdag 15 april 2014

Biscotti z czekoladą i orzechami


mają jedną wadę, stanowczo za szybko znikają....





Składniki na ok 40 sztuk:
- 100 gr masła
- 100 gr cukru
- 2 jajka
- 300 gr mąki
- 50 gr orzechów laskowych
- 50 gr mlecznej czekolady
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia


Utrzeć masło z cukrem, w trakcie ucierania dodawać po jajku. Dodać resztę składników, zagnieść ciasto. Podzielić ciasto na dwie części, uformować z nich "wałki" ok 25 cm długie. Ułożć wałki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 20 minut w temperaturze 200 stopni. Wyjąć z piekarnika, odstawić na 10 minut, a następnie pokroić ukośnie na kromki. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 100 stopni. Kromki ułożyć na blaszce i piec po ok 15 minut z każdej strony. Smacznego!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar